Arbetsmiljö

Fysisk och psykosocial

Vanligtvis delar man in arbetsmiljö i två olika delar. Arbetsmiljön handlar om förhållandena för en arbetstagare på en arbetsplats. Den ena del handlar om den fysiska arbetsmiljön. Här räknas bland annat ergonomi, belysning och maskinsäkerhet in. Den andra delen av arbetsmiljön är den psykosociala arbetsmiljön. Här räknas bland annat stress och arbetsbelastning in, men även det sociala samspelet mellan kollegor och hur man behandlas.

Arbetsmiljö

Vanliga frågor inom arbetsmiljö

På denna sida har vi samlat tips och råd i samband med arbetsmiljö. Bland annat kan du läsa om några av de vanligaste frågorna inom arbetsmiljö som personalavdelningar har. Frågorna kommer från våra egna kunder som återfinns inom både privat och offentlig sektor. På Draftit hjälper vi över 2000 HR-avdelningar att ligga steget före inom arbetsrätt och arbetsmiljö. Läs mer om våra HR-produkter här.

Kostnadsfria tips, nyheter och seminarier

10 000 prenumererar redan på vårt populära nyhetsbrev. Vi varvar nyheter inom HR och Lön med händelser inom Personuppgiftslagen och Skolvärlden. Dessutom bjuder vi in till seminarier och ger specialerbjudanden på våra produkter.

Bli prenumerant här

10 000 prenumeranter kan inte ha fel. Få nyheter & seminarieinbjudningar!


Vår mejlpolicy