Det händer nu Personal, Lön, Skolledning, Social & Dataskydd i konstant förändring

Mannen bakom konceptet Expo – tankarna inför, under & känslan efter varje event

Draftit har under nio år arrangerat årliga event, ett koncept som utvecklats till Expo arena. Niklas Kimfors är drivkraften bakom framgången med Expo, och berättar hur man lyckas med att komponera det perfekta eventet.

Så får kameraövervakning på arbetsplatser användas

Allt fler arbetsplatser övervakas med hjälp av kameror. Det kan vara ett bra sätt för att minska risken för brott eller för att förebygga olyckor, men får aldrig användas för att övervaka de anställda. 

Vi laddar för årets största lönedag - Expo Lön 2018

Publicerad: 2018-01-09 av Draftit #Lön #Lönefrågor

Den 31 januari öppnar portarna för Expo Lön i Malmö. Kommande veckor kan du träffa oss i Göteborg och Stockholm. Välkommen till ett heldagsevent för alla lönehjältar! 

Vilka elever har rätt till särskilt stöd i grundskolan?

Publicerad: 2018-01-05 av Draftit #Skolledning

Andelen elever med särskilt stöd uppgick förra året till 5 procent av det totala antalet elever i grundskolan. Många lärare menar att åtgärderna måste komma tidigare. Resurserna är knappa och frågan står fast: Vilka elever ska ha rätt till särskilt stöd?  

Regler för elevers ledighet under skolåret

Publicerad: 2017-12-21 av Draftit #Skolledning

I juletider kommer förfrågningar om eleverna får vara lediga. ”Det är ju bara ett par dagar.” Ja, vi vet hur det låter. Därför kan skollagens föreskrifter vara ett bra stöd när du beslutar om ledighet från skolan.